Ceramiczne noże używane w nowoczesnych kuchniach mają wiele zalet, które metalowe noże nie może się równać:
1, wysokiej jakości.Ultra-wysoka twardość, odporność na wysokie temperatury, odporne na korozję, sharp, trudne do noszenia, nigdy nie rdzewieje. Ze stali nierdzewnej i innych metali noże pokroić jedzenie, zniszczy naturalny smak potraw, korzystanie z ceramiczne noże nie będzie miał tego zjawiska;
2,. Wykonane z materiałów biomedycznych, nie zawierają żadnych metali ciężkich, takich jak nikiel i chrom. Skontaktuj się ze skórą nie wywołuje alergii. Silna stabilność chemiczna materiałów ceramicznych, kwas i zasady, nigdy nie będzie rdzy przebarwienia. Brak reakcji chemicznej z żywności,, aby zachować oryginalny świeżej żywności, pyszne. Ostrza po 1700 ℃ do spiekania w wysokiej temperaturze, wszystkie gęste, nie porowata, niemagnetyczne. Nie klei się, gdy jest używany, łatwe do czyszczenia i antybakteryjny;
3, praktyczne:High-tech osiągnięcia, ostrze ma bardzo wysoką twardość. Jego odporność na zużycie jest 60 razy większe od metalowy nóż, prawie nigdy nie nosić, usunąć potrzebę, aby wyostrzyć kłopotów. Specjalnie zaprojektowanym ostrze, bardzo sharp. Bez względu na to, w jaki sposób uchwyt niektórych owoców, warzyw lub mięsa, można utrzymać podatkowych korzyści bez żadnych lepkich nóż. Ergonomiczna konstrukcja z łatwy uchwyt, dzięki czemu możesz czuć się bardziej zrelaksowany, bezpieczne i wygodne. Moda: elegancki, czysty, jade tekstury, dodając szlachetny przyjemności. Nóż ceramiczny ostrze nie będzie kwas, sok owocowy, soli, oleju i innych substancji erozji, nawet w króla wody przegotowanej kilka małych
Antybakteryjne nóż ceramiczny nie będzie miał żadnych zmian;
4, wykorzystanie:Swoje, DIY żywności i ludzi z zachodu, to jest twój idealny pomocnik Oh. Używać go do cięcia owoców, warzyw, mięsa, i desery, takie jak chleb, ciasta i wiele innych. Z ultra-o wysokiej twardości, wysokiej odporności na zużycie, i korozję nigdy nie rdzewieje, nie przewodzi, nie transfer ciepła, niemagnetyczne, sharp krawędzi, biały i gładkiej powierzchni, korzystanie z łatwo i bez wysiłku, nie klei się lepka ciecz, łatwe do czyszczenia funkcje
5, opakowanie:Nóż ceramiczny opakowanie prezent sprzęt, opakowania i innych produktów do wyboru, niezależnie od tego, czy życia lub dając krewnych i przyjaciół są zdrowe, stylowy smak z wyboru;
W przypadku produkt musi mieć swoje zalety i wady, tym samym nóż ceramiczny,, ponieważ nóż ceramiczny jest wykonane z tlenku cyrkonu spiekane z natury surowców swojego produktu decyduje o jego twardość jest 9, ale stosunkowo krucha.
Środki ostrożności
1, w do cięcia procesu nie przekręcić nóż;
2. nie należy używać ceramiczny nóż kuchenny cięcia zamrożone (lub całkowicie rozmrożone) żywności, surowe ciasta z ciała i ryb, kraby i innych twardych przedmiotów;
3, należy zwrócić szczególną uwagę na ostrze noża, ostrze jest bardzo sharp;
4, proszę trzymać z dala od dzieci, w kuchni nóż do dziecka nie może wejść w kontakt z miejscową opieką, aby uniknąć przypadkowych obrażeń;
5. używaj drewnianej lub deska do krojenia z tworzywa sztucznego i unikaj używania na kamiennym blok do krojenia;
6. nie pozwól, aby nóż Do rzucania nożem został złamany na dużej wysokości;
7. nie należy używać noża, siekania, pukania, podważania, rzucania i uderzania, nie należy używać noża, gdy dźwignia;
8, nóż ceramiczny na uchwyt, stojak na noże lub inne stabilne środowisko;
9. nie próbuj dla siebie braci;
10. nie należy umieścić w noża z dala od źródła ognia zbyt blisko, aby uniknąć nóż z tworzywa sztucznego uchwyt więc deformacji;
11, część ostrza jest brudna, poplamiona itp. dostępna kuchnia nasączona wybielaczem. Nie należy czyścić za pomocą metalowej kulki itp., może być ze względu na rolę czarnego proszku z ołowiu z metalu.